Æblepie

4 portioner

Almindelig piedej:

  • 3 dl hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 2 spsk vand

Mager piedej:

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl kvark
  • 50 g smør eller margarine
  • 1 spsk vand

Fyld:

  • 4-5 æbler
  • 2-3 spsk sukker
  • 1-2 tsk kanel

Bagetid: 35 min ved 225° C.

Vælg en af dejene. Ælt alle ingredienserne sammen, og lad dejen hvile 30 min inden du ruller den ud. Rul halvdelen af dejen ud, og læg den i en tærteform (hvis du vælger den magre dej, så skal du smøre formen med en dråbe olie).

Skræl æblerne, skær dem i både og fordel dem i formen. Bland sukker og kanel og drys det henover. Rul resten af dejen ud til låg og læg den henover frugten. Pensl med sammenpisket æg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *