Brunkager

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 250 g mørk sirup
  • 125 g mandler
  • 7 g stødte nelliker
  • 25 g kanel
  • 15 g potaske
  • 1 kg mel

Smør, sirup og sukker hældes i en gryde og varmes ved svag varme. Når massen når kogepunktet tages gryden af varmen.

Krydderierne hældes i. Potasken opløses i lidt kogende vand og hældes i. Mandlerne hakkes og hældes i. Evt. sukat eller pomerans hældes i.

Når blandingen er lunken røres melet i. Dejen æltes godt, og formes til pølser, der stilles i køleskabet indtil de er helt kolde. Pølserne skæres i meget tynde skiver og bages ved svag varme.

(Max 170 c i ca. 7-10 min.)

Share

En tanke om "Brunkager"

  1. brunkager med pot-aske, minder mig om min kollegietid 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *