Moussaka

  • 2 aubergines, brug evt. halvt aubergine og halvt kartofler (ca. 300 g kartofler)
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • evt. en spsk tomatpuré
  • salt & peber

Skær auberginerne i tynde skiver.

Læg skiverne på en tallerken, drys med salt og læg en tallerken ovenpå, og lad dem ligge i pres i en halv time.

Skyl saltet af og tør dem grundigt af med et viskestykke.

Tørsteg aubergine skiverne på en tefal (non-stick)pande ved høj varme og brug en palet til at presse væden ud af dem.

Tag dem af panden og læg dem på tallerkenen. Skær løget i fine tern og brun kød og løg sammen på panden.

Pres hvidløget og tilsæt det sammen med de hakkede tomater, tomatpureén og smag til med salt og peber.

Læg skiftevis lag af aubergines og kødsauce i et ovnfast fad. Slut af med bechamelsaucen.

Slanke bechamel

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 2 piskede æg
  • 1 tsk stødt/revet muskatnød
  • en spsk parmesan
  • Smag til med salt & peber

Pisk yoghurt, muskat og æg sammen. Hæld det hen over retten og drys med parmesan.

Almindelig bechamel

  • 15 g margarine
  • 1 spsk mel
  • 3 dl mælk
  • 1 ½ dl reven ost
  • 1 tsk stødt/reven muskatnød
  • Smag til med salt & peber

Smelt margarinen i en kasserolle over middel varme. Tilsæt melet og rør melbollen op med mælk. Tilsæt osten og muskaten. Når osten er smeltet, hældes saucen over retten.

Bages ved 180° C i ca. 45 min.

Serveres med salat og flûtes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *