Pattis kylling

Min far tilmeldte sig for mange år siden et italienskkursus hos en sicilianer, der brugte en del af sin mors opskrifter som pensum. I undervisningen fik kursisterne mange anekdoter – også om opskrifter, der voldte Patti problemer. Hans kyllingeret er dog meget nem og utroligt velsmagende, og så er den oven i købet sund, for der er godt med grøntsager i saucen.

4 personer

  • 1 kylling
  • 1 stort løg
  • 4-6 gulerødder i skiver
  • 4 kartofler skåret i mundrette stykker
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 dåser hakkede tomater
  • oregano og evt. merian
  • olivenolie

Kyllingen parteres i fire eller seks stykker. Kyllingestykkerne krydres med salt og peber, inden de brunes i en stegegryde. Tag dem op, mens løget sauteres i lidt olivenolie.

Tilsæt gulerødder, bladselleri og kartofler. Tilsæt kyllingestykkerne og hakkede tomater, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil kødet er mørt. Inden serveringen tilsmages retten med oregano og evt. merian samt salt og peber.

Pattis kylling passer rigtigt godt til kogte basmatiris, og fordi der er rigeligt med grøntsager i saucen, er salat ikke afgørende nødvendigt, men en frisk blandet grøn salat passer godt til den milde og varme sauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *