Rundstykker

12 stk.  (begynd dagen før)

  • Ca. 5 g gær
  • 2,5 dl varmt vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 tsk. salt
  • 1 strøgen tsk. sukker
  • 300 g italiensk hvedemel, type 00 (pizzamel)
  • Ca. 200 g hvedemel
  • Ekstra mel til hænder
  • Birkes

Rør gæren ud i vand og mælk med salt og sukker. Hæld det italienske mel i. Bland det grundigt og tilsæt så resten af melet, lidt efter lidt. Ælt ikke mere mel i dejen, end den lige akkurat slipper fingre og skål. Drys lidt mel på hænderne og ælt videre i mindst 8-9 minutter (her kommer en røremaskine eller elpisker med dejkroge til sin ret).

Tril dejen til en pølse og del den i 12 lige store klumper. Tril hver klump til en jævn og glat bolle. Husk at dejen hæver meget!

Hæld birkes i en skål og tril rundstykkerne heri. Sørg for at trykke dem let ned i dejen, så de sidder fast hele vejen rundt.

Læg rundstykkerne på en plade med bagepapir og læg et fugtigt viskestykke henover – og øverst et stykke plastik (en opsprættet frysepose). Det holder på fugten.

Stil rundstykkerne til hævning på et svalt sted i mindst 10-12 timer (natten over).

Sprøjt lidt vand på rundstykkerne med en forstøver og sæt dem i en 225 gr. varm ovn. Bag dem i 18-20 min. Sprøjt lidt vand på dem 2-3 gange, mens de bager. Lad rundstykkerne køle af på bageristen.

Rundstykkerne kan dybfryses. Varm dem efterfølgende i 3-4 min. i en knaldvarm ovn (225-250 gr.). Derefter skal de tø færdige på risten på køkkenbordet i 10 min. Så er de optøede, men ikke upassende brandvarme i midten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *