Tærter

1 portion dej

  • 250 g mel
  • 150 g margarine/smør
  • 1 spsk vand
  • 1 æg

Fedtstoffet smuldres i melet. Derefter samles dejen med vand og æg. Det er en fordel at lade fedtstoffet få stuetemperatur. Dejen bør hvile i mindst en halv time, for så er den lettere at rulle ud.

Fyld:

Til madtærter er det kun fantasien, der sætter grænser. Her i huset er den foretrukne variant løg/bacon. (Løgene og baconen steges, fordi løgene ikke når at blive helt møre ellers).

Vær opmærksom på, at gulerødder bliver søde, når de bages, og kartofler nærmest ingen smag har. Derfor skal der nogle krydderier til at pifte sådanne grøntsager op.

 

Her er opskriften på æggemassen, der holder sammen på fyldet:

  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk reven muskatnød
  • salt & peber
Share

En tanke om "Tærter"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *