Vichysoise

Kold eller varm

4 personer

  • 3-4 porrer
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 l hønsebouillon
  • ½ l créme fraiche (der kan anvendes 9%, men vælg den i såfald økologisk, pga. homogeniseringen kan alm. créme fraiche 9% skille – og VIGTIGT: hvis suppen skal serveres varm; créme fraiche må ikke koge, for så skiller den!)
  • cayenne peber
  • purløg

Porrerne renses og næsten alt det grønne skæres fra. De skæres i fine ringe, der svitses i en kasserolle i lidt smør eller olie indtil de er møre. De må ikke brunes.

Kartoflerne skrælles, skæres i tern og kommes i kasserollen.

Hønsebouillonen tilsættes, og suppen koger under låg i 30 min. Derefter smages den til med salt & peber. Den afkøles og sættes i køleskabet. Inden servering blandes den med créme fraiche og smages til med cayennepeber. Pyntes med et drys purløg, og serveres med et godt stykke brød til.

Serveres suppen varm skal créme fraichen i umiddelbart inden servering, fordi den ikke må koge, men kun opvarmes nænsomt.

NB: suppen kan evt. puréres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *