Gate 23, Aalborg

4 stjerner Gate 23, Jomfru Ane Gade, Aalborg

Påskelørdag var vi på shoppingtur i Aalborg. Omkring frokosttid satte vi kursen mod Jomfru Ane Gade, der lokker med gode tilbud både dag og nat. Vi har tidligere spist god frokost til rimelige penge i forskellige restauranter, der fungerer som barer om natten. Disse har dog ofte et lidt ramponeret udseende i dagslys, og den umiskendelige lugt af øl-røg dagen derpå. Derfor faldt valget denne gang på Gate 23, der kun fungerer som restaurant.

Gate 23 er en temmelig stor restaurant, og da vi ankom lige omkring kl. 13 var det store frokost ryk-ind endnu ikke begyndt. Vi blev modtaget ved døren og blev spurgt om vi ønskede at sidde i ryger eller ikke-ryger afdelingen.

Vi fik et fint bord i ikke-ryger afdelingen og gik igang med at studere menukortet. Gate 23 lokker med et særdeles godt frokosttilbud, to retter for 79 kr. og tre retter for 89 kr. 

Vi besluttede os for at begynde med en forret hver: kyllingebryst på plukket salat og italiensk pølse med guacomole.

Vi bestilte samtidig et glas af husets rødvin og isvand.

Drikkevarerne og maden kom hurtigt derefter. Vinen, en Rhône-vin, der ikke kunne forskrække nogen, var et udmærket glas til frokost, da den ikke var for alkoholtung og påtrængende.

Kyllingebrystet var grillet og blev serveret med pesto og plukkede salater. Kødet var mørt, men kunne have brugt lidt krydderurter, da det var meget neutralt i smagen.

Den italienske pølse var fin og blev ligeledes serveret på plukkede salater. Guacomolen var øjensynligt lavet med creme fraiche (den var ikke rørt helt jævnt). Men jeg opfattede guacomolen mere som en dressing til brødkurven end som egentlig guacomole. Der var ikke meget chili og citronsaft i, men en rigtig guacomole kunne let have overdøvet pølsen, så til formålet passede den fint. Brødkurven var tilpas og indehold to slags brød og smør.

Vi færdiggjorde forretterne og begyndte at glæde os til hovedretten: oksemørbrad med rødvinssauce, dagens kartoffel og grøntsager.

Imens var der blevet travlt omkring os. De fleste borde var optaget, og der var en god stemning blandt lørdagsshopperne. Serveringspersonalet besod af unge piger, der alle var smilende og effektive. 

Hovedretterne ankom, og vi gik igang. Kødet var næsten gennemstegt, men saftigt og velkrydret. Rødvinssaucen var næppe hjemmelavet, men til prisen er der også grænser for, hvad man kan forvente. Dagens kartoffel var friturestegte kartoffelbåde, der var perfekt sprøde og tydeligvis stegt i en ren fritureolie. Grøntsagerne var til gengæld ikke ofret meget opmærksomhed: nogle få buketter broccoli og et par skiver gulerod kogt til ukendelighed. 

Efter hovedretten var appettiten opbrugt, så vi sprang dessert og kaffe over. Gate 23 kunne med fordel stramme en lille smule op på garnituren, men ellers er der kun lovord til restauranten. Gate 23 leverer en sikker, men lidt rutinepræget præstation, som jeg vil taksere til fire stjerner. De fire stjerner gives for oplevelsen set i sammenhæng med regningen, der lød på 228 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *