Marengstærte med rabarber

Dette er en rigtig klassiker. Jeg lavede den, da jeg arbejdede på en engelsk kostskole, når børnenes forældre kom til teselskab.

Ingredienser:
6-8 personer

  • 1 stk. tærte bund bagt

Fyld 1:

  • 50 g sukker.
  • 50 g fint hakkede mandler 
  • 50 g blødt smør (usaltet)

Fyld 2:

  • 900 g rabarber skåret i mindre stykker.
  • 200 g sukker.
  • 75 g groft hakkede smuttede mandler

Marengs:

  • 3 stk. æggehvider
  • 75 g. flormelis.

Fremgangsmåde:

Fyld 1:
kom sukker, mandler og smør i en skål og rør godt sammen.
Fyld dette i den bagte tærte form og kom i ovnen ved 170 grader i godt 10 minutter.
Tag tærten ud og køl ned.

Fyld 2:
rabarber stykkerne og sukkeret kommes i en gryde.
Varm det op og lad det simre i godt en _ time.
Husk af røre i gryden en eller flere gange under vejs så den ikke brænder på.
Når den er helt kogt ud fjernes den fra varmen og kølens ned.

Marengs:
pisk æggehviderne helt stive i en skål og tilsæt derefter flormelisen.
Pisk videre til en flødebolle konsistens.

Nu laves tærten færdig: kom fyld 2, over fyld 1 i tærten og fordel lige over det hele.
Smør så med en palet marengsen så den dækker jævnt.
Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 200 C. Når marengsen er blevet gylden brun, tages den ud og spises med det samme.

NB: Denne tærte, der spises varm, kan man lave i en porcelænstærteform, der tager sig godt ud på bordet. Tærter, der skal spises kolde, skal bages i metalforme for at bevare sprødheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *