Pollo al diavolo/Pollo al mattone

Denne fantastiske kylling er eminent på grillen. Det er en sommerklassiker fra Toscana, og oprindeligt er den blevet tilberedt på grill, hvor den bliver presset flad af en mursten. Den krydres med chili, derfor det første navn. Nogle tilbereder pollo al diavolo med hvidløg, men det afhænger lidt af opskriftens oprindelse. Jeg har fået den overleveret som en opskrift, der udsprang af etruskernes køkken, og der anvendte man ikke hvidløg.

Opskriften kan laves både med en hel kylling og med kyllingebryster

4 personer

  • 1 hel kylling eller 4 kyllingebryster
  • 1 dl olivenolie
  • 6-8 blade frisk salvie
  • 1 kvist rosmarin
  • chili, frisk eller tørret i flager (en god teske fuld)
  • skal og saft af en citron 
  • salt og peber

Kyllingen åbnes (som en bog, ved at klippe brystbenet op). Hvis der bruges kyllingebryster, bankes disse flade med en kødhammer (put dem gerne i en frysepose, så sviner det mindre. Man kan ikke være for forsigtig i sin omgang med råt fjerkræ).

Olivenolie, citronsaft og -skal røres sammen. Hak krydderurterne samt salt og peber og lad kødet trække i marinaden. Min. en time i køleskabet.

Kyllingen tilberedes over grill, i ovn eller på grillpande.

Servér med kogte ris, salat og citronbåde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *