Da Filippo, Odense

4 stjernerDa Filippo, Buchwaldsgade 11, Odense C

Da Filippo er en italiensk restaurant i Odense, som vi er gået udenom i mange år. Det skyldes dels et falmet menukort udenfor restauranten og en frygtelig markise, dels på grund af fraværet af en hjemmeside.

En kollega havde efterhånden talt længe og vedholdende om restauranten, og så måtte vi selvfølgelig se, hvad der gemte sig bag facaden.

I Italien er det ikke usædvanligt, at en restaurant går langt højere op i grydernes indhold end i restaurantens indretning, men det er ret sjældent, at man møder det i Danmark. Heldigvis vidste Da Filippo sig at være præcis sådan et sted.

Foto: Heinzes KogebogVi spiste der en onsdag aften, og vores frygt om at sidde alene blev hurtigt gjort til skamme. Stort set alle borde var optaget kl. 20, og det virkede som om, at mange af gæsterne var stamgæster, der bevidst gik senere ud at spise efter sydeuropæisk spisetid.

Vi havde bestilt bord kl. 19 og blev modtaget af en smilende tjener, der viste sig at være restauratørens datter. Vi fik udleveret menukort og blev præsenteret for dagens menu. Dagens menu er ikke meget billigere end at vælge fra kortet, men canneloni med spinat og kalvekotelet lød tiltalende, så vi sprang begge på menuen. Vi fik uden at spørge om det en kande isvand, mens vi studerede menukortet.

Rødvinen, som vi havde bestilt, vidste sig at være udsolgt, men vi blev præsenteret for en anden flaske og fik at vide, at den var bedre. Det kan enhver selvfølgelig sige, men vinen var vitterligt god og passede fint til maden.
Vi fik en lækker lille pandekage af revet zuchini og ost til at vække appetitten. Et fint indslag på en restaurant, der ikke oppebærer et prisniveau, hvor man forventer at få appetizer.

Forretten bestod af to canelloni med spinat, parmesanost og ricottaost på en tomatsauce. Lækkert uden at tage al vores appetit.

Kalvekoteletten var stor og saftig og blev serveret mediumstegt. Tilbehøret var sauterede gulerødder, grønne bønner marineret med frisk timian, ovnstegte kartofler og en sky med Karl Johan svampe.

Både forret og hovedret hørte til i den rustikke ende af det italenske køkken, så jeg måtte melde udsolgt af den gode appetit efter hovedretten.

Min mand kunne dog godt få plads til en dessert og bestilte en istrøffel. Jeg dummede mig ved at fortælle ham, at den ikke var hjemmelavet, og jeg fik min formodning bekræftet, da jeg så tjeneren hente den i plastikemballage i fryseren. Han bliver til stadighed skuffet over, at restauratører springer over, hvor gærdet er lavest. Til gengæld gjorde Da Fillippo lidt mere ud af serveringen, da istrøflen var overhældt med Sambucca.

Dessertkortet råder stort set kun over is, og det kan da ærgre, at der ikke er blevet plads til en rigtig hjemmelavet dessert. Lad det være kage, tiramisu eller en macedonia (frisk frugtsalat).

Vi sluttede måltidet af med en kop espresso og betalte med glæde regningen på omkring 750 kr.

Da Filippo er et sted, vi vil vende tilbage til, og i mellemtiden kan andre hente inspiration på deres hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *