Æblekage i bradepande

Dej:

  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 1/2 stang vanille
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1  tsk. bagepulver

Fyld:    

  • 750 g skrællede, udskårne Cox Orange-æbler skåret i både
  • 85 g sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 50 g smuttede, hakkede mandler

Pynt:    

  • 2  dl abrikosmarmelade pureret
  • citronsaft

Pisk smør, sukker og vanillekorn sammen og tilsæt æggene ét af gangen. Bland mel med bagepulver og vend det i dejen.

Beklæd en bradepande på ca. 24 x 32 cm med bagepapir og fordel dejen. Fordel æblestykkerne og drys sukker-kanelblandingen og mandlerne over.

Kagen bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Imens smeltes abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft. Når kagen er bagt, glaseres den med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag endnu 5-10 minutter.

Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *