Æbletærte med marcipan

Denne opskrift giver én tærte til seks personer

Lav først en portion mørdej, se opskrift

  • 3-5 æbler, fx cox orange, belle de boskoop eller andre æbler med en god syre 
  • 200 g reven marcipan
  • 3 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • Evt. 2 spsk rørsukker

Beklæd tærteformen med mørdej, prik med en gaffel og forbag tærtebunden i ca. 10 min ved 175 grader, eller indtil den er gylden. Imens rives 200 g marcipan. Marcipanen kan evt. fryses, så den er lettere at håndtere.

Marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på den forbagte tærtebund og æblerne skræres i tynde skiver. Læg æbleskiverne langs kanten af tærteformen og fordel æbleskiverne på samme måde.

Til sidst drysses tærten med rørsukker, der vil karamelisere, når tærten bages.

Tærten bages i ca. 30 min ved 175 grader, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.

Serveres lun og evt. med flødeskum eller creme chantilly. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *