Blinis

Forret til 4-6 personer

  • 5 dl lun letmælk
  • 1/4 pk gær
  • 1 æg
  • ca. 4 dl. hvedemel (240 g)
  • 20 g smeltet smør
  • ½ tsk sukker
  • salt
  • ½ dl vand
  • olie til stegning

Mælken kommes i en skål. Gæren opløses heri. Ægget piskes i. Hvedemel, smør, salt og sukker piskes i. Dejen stilles til hævning i 20 minutter. Efter hævningen piskes vandet i.  Dejen steges i en blinispande eller på en almindelig pande.

Servér blinierne med finthakket rødløg, strimlet laks, stenbiderrogn og en klat creme fraiche.

I Rusland drikker man både champagne og vodka til, men et godt glas tørre boblende dråber som sekt, crémant, prosecco eller cava kan bestemt også passe til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *