Røget laks med kørvelcreme og hakkede æg

Dette er en meget nem forret. Men som med alle simple retter, så er det vigtigt, at ingredienserne er i orden, for det kan smages. Derfor skal man ikke købe den billigste røgede laks, men vælge én i ordentlig kvalitet, og så i stedet glæde sig over, at det ikke tager hele formiddagen at lave denne ret. 

8-10 personer 

  • 1 røget lakseside/ 600 g i god kvalitet. Køb den hos fiskehandleren i stedet for i Netto.
  • 8 hårdkogte æg

Kørvelcreme:

  • 4 pillede finthakkede skalotteløg
  • ½ flaske hvidvin
  • 1 lliter piskefløde
  • 2 potter kørvel

Kørvelcremen laves ved at koge de hakkede løg ned med hvidvinen. Dvs. det koger stille, indtil væskemængden reduceres til ca. det halve.

Fløden tilsættes af nogle omgange, og cremen koges, til den er tyk. Den ene potte kørvel blendes med cremen. Cremen lunes.

Laksesiden fordeles på et fad. Æggene hakkes i en æggedeler på begge leder. Kørvelcremen fordeles på laksen, og ægget fordeles oven på cremen. Den sidste potte kørvel plukkes/hakkes groft og bruges som pynt.

Retten kan sagtens forberedes på forhånd. Man skal bare vente med at blende kørvelen i cremen.

Servér med et godt brød, gerne groft. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *