Syltede valnødder

 • 500 g valnødder
 • 2 liter vand

Lage:

 • 3/4 liter vand
 • 200 g sukker
 • 200 g mørk sirup
 • skiver af 1 usprøjtet citron og evt. 1 usprøjtet appelsin
 • 1 vanillestang

Valnødderne blancheres i rigeligt vand i ca. to minutter. Stil nødderne under rindende vand og fortsæt, indtil vandet i gryden er helt klart. Hæld vandet fra og lad nødderne blive i gryden. Hæld vand, sukker og sirup i gryden . Tilsæt citron- og appelsinskiverne sammen med en flækket vanillestang.

Lad lagen simre, indtil den er sirupsagtig. Det tager ca. ½ time. Afkøl de syltede valnødder og kom dem på skoldede eller Atamon-skyllede glas.

Valnødderne smager dejligt til ost og som tilbehør til kager og desserter.

NB: Hvis du skal bruge valnødderne indenfor få uger, så kan du springe blancheringen over og bare tilsætte valnødderne til sukkerlagen.

 

5 tanker om "Syltede valnødder"

 1. hej Anne

  lige nøjagtig den opskrift jeg manglede. Har købt den i en osteforretning i Randers som tilbehør nemlig til ost som du nævner, det smager himmelsk.
  Nem måde at gå til det på som du skriver.

  mange hilsner Anne Mette Rye Sørensen

 2. Hej
  Vi har et valdnøddetræ. og jeg kunne godt tænke mig en opskrift hvor at man sylter valnødderne inden at der kommer “skal” på. Jeg har lavet det før men min opskrigt er desværre blevet væk. Den er fantastisk til vildt.

 3. Hej Annette.
  Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Det eneste jeg laver med grønne valnødder er valnøddesnaps og -likør. Jeg går ud fra, at du gerne vil tage de grønne/umodne nødder og sylte dem? Kan du evt. skrive lidt mere om, hvornår du tager dem fra træet? Jeg kunne godt forestille mig at sylte valnødder til vildt med nogle gode krydderier som fx kanel, allehånde eller nelliker.

  Vh.
  Anne

 4. Hej! Sad lige nøjagtig og manglede sådan en opskrift, og din ser super lækker ud. Men ved du mon hvor længe de kan holde sig når man kommer dem på glas?

 5. Hej. Jeg så lige at Annette spurgte i 2011, hvordan man laver syltede valnødder af umodne nødder. Og der er en opskrift på det i Tørsleffs Den grønne Syltebog. Den bog har jeg købt i SuperBrugsen i 2013 (30 kr.), så den er stadig til at få fat i. Men ellers kan man skrive til Tørsleffs Husmoder Service, Kanalholmen 37, 2650 Hvidovre. Jeg vil lige tilføje, at jeg ikke har lavet syltede valnødder, så jeg ved ikke hvordan det bliver. Mvh. Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *