Masoor Dhal – linser og kartofler på indisk

Denne ret er rigtig god som tilbehør til lam, kalv eller kylling. Eller bare helt for sig selv, hvis man skulle få lyst til en kødløs middag.

4 personer

  • 200 g brune eller gule linser
  • 2 tsk olie
  • 1 løg, snittet i skiver
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 fintsnittede grønne chili
  • 2 tsk stødt kommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk cayennepeber
  • 400 g flåede, hakkede tomater
  • 300 g kartofler

Kog linserne i 1,2 liter usaltet vand i 30 minutter. Varm olien i en gryde og tilsæt løg, ingefær, hvidløg, chili og de øvrige krydderier.

Tilsæt tomater og kartofler og vend blandingen godt sammen. Tilsæt nu linserne og resten af kogevandet og lad kartoflerne koge møre. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *