Røget laksemousse med purløgscreme

4 personer

  • 200 g røget laks, ureelle stykker er udmærkede
  • 1½ dl fløde
  • 1½ dl pisket fløde
  • 2 blade husblas
  • ½ tsk Tabasco-sauce
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt & hvid peber

Purløgscreme:

  • ½ bundt purløg
  • 2½ dl creme fraiche 18 %

Laksen blendes, gerne med en stavblender. Tilføj fløden og kør blandingen glat. Krydr blandingen med Tabasco-sauce, citronsaft, salt og hvid peber. Husblasen sættes i blød i koldt vand. Vend flødeskummet i blandingen. Smelt husblasen ved svag varme og vend den i blandingen. Hæld blandingen i en form beklædt med bagepapir og sæt den på køl et par timer.

Purløget blendes med creme fraichen, og cremen smages til med salt og peber.

Moussen anrettes i “æg” med en ske på et underlag af purløgscreme. Pynt med frisk stenbiderrogn, hvis årstiden er til det, eller anden rogn, citron og purløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *