Thomas Pasfalls fynske køkken

Køb Thomas Pasfall: Mit fynske køkken hos SaxoMidt i en molekylær-gastronomisk tid er det befriende, at en søgen efter rødderne ikke altid behøver omfatte brugen af sifoner og kemi på højniveau.

Thomas Pasfall fra Munkebo Kro har udsendt kogebogen Mit fynske køkken, hvor han præsenterer sit køkken, der er tilgængeligt for de fleste amatørkokke. Kogebogen vægter sæsonkøkkenet og hylder de lokale råvarer og producenter i billede og tekst.

Opskrifterne er befriende tilgængelige og opbygget, så de er anvendelige i almindelige husholdninger. Der hersker ingen tvivl om, at Thomas Pasfall gerne lægger en lokal historie ind i sine opskrifter gennem råvarerne, men opskrifterne kan også laves efter et besøg i et velassorteret supermarked.

Opskriftene varierer i ambitionsniveau, men der er inspiration at hente for alle i sammensætning af grøntsager og krydderurter. Der er lagt stor vægt på billedsiden, og for kendere af den østfynske natur vil der være mange indfangede stemningsbilleder.

Kogebogen er næppe hverdagsmad for de fleste, men omvendt så er der gæstemad, der ikke holder husmoderen (eller -faderen) i køkkenet hele aftenen.

Opskrifterne strækker sig fra fynsk æbleflæsk med gris og foie gras, jordbærlagkage med chokoladekiks til skindstegt havbars.

Således når vi hele måltidet rundt på tolv måneder. Der kan sagtens sammensættes en menu ud fra kogebogens opskrifter, men de fleste vil sikkert anvende kogebogen til weekendgastronomi og lade andre kokke tale samtidigt.

Bogen, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem Thomas Pasfall og fotografen Kirsten Stigsgaard samt journalisten og madskribenten Lars Thomassen, er lavet i et coffee table format, der fortjener at blive fremvist. Det være sig på gave- og sofaborde. Opskrifterne er anvendelige, hvilket er en sjældenhed for bøger af dette format. Spørgsmålet er så, om man nænner at lade kogebogen få adgang til køkkenet med den medfølgende risiko for fedtstænk.

Klik her for at købe bogen hos Saxo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *