Citron semifreddo

Denne dessert lærte jeg at tilberede, da jeg arbejdede på den engelske kostskole Cottesmore. Den kom ganske vist aldrig børnene tilgode. Den var sikkert for dyr i råvarer – måske ikke set med vores øjne, men kostskolekøkkenet blev drevet med et stramt budget. En sidegevinst ved citron semifreddoen er, at den er meget hurtig og nem at lave. Velbekomme.

4 personer

  • 1/4 liter piskefløde
  • 90-120 gram sukker
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 økologiske citroner
  • 6-8 digestive kiks

Kiksene knuses og fordeles i bunden af et fad. For eksempel et porcelænstærtefad. Riv citronen og pres saften.

Pisk følgende ingredienser hver for sig: Fløden i én skål. Æggehviderne i en anden skål. Æggeblommerne og sukkeret i en tredje.

Bland citronsaft og -skal i æggeblomme-sukkermassen. Vend flødeskummet i og slut af med at folde æggehviderne i. Sæt blandingen i fryseren og lad den gerne stå i 24 timer. Tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet en halv time inden serveringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *