Heinzes kokostærte

Denne kokostærte har jeg bagt ved flere lejligheder, og jeg bliver næsten altid bedt om opskriften. Sandheden er, at kokostærten har været min nemme udvej, når jeg har skullet have gæster, og inspirationen ikke rigtigt ville komme til mig.

6 personer

  • 1 portion mørdej
  • 1 rulle Odense Kokosmasse (200 g)
  • evt. 30 g revet marcipan
  • 4-5 æggehvider

Rul tærtedejen ud og beklæd en form. Prik dejen med en gaffel og forbag dejen ved ca. 175 grader i knap 10 minutter, mens du forbereder fyldet. Kokosmassen rives på den grove side af rivejernet. Det gentages med marcipanen. Pisk æggehviderne stive og vend den revne kokosmasse og marcipan i. Fordel blandingen i tærtebunden og bag tærten, indtil overfladen er gyldenbrun. Det tager ca. 20 minutter ved 175 grader.

Server tærten lun, evt. med hindbærcoulis eller flødeskum blandet med friske eller blendede bær (for eksempel ribs, solbær, jordbær).