Dampet rødspætte med citronrisotto

Når vi besøger familiens sommerhus i Slettestrand, henter vi altid rødspætter fra fryseren hos en af de lokale fritidsfiskere. Den sidste fiskekutter har for længst forladt stranden. Hvis vi får nok af kartofler med persillesovs, er der mange andre muligheder. Her er en af dem, og mange andre slags fisk kan sagtens bruges.  

2 personer

  • 10 små rødspættefiletter
  • 1 glas tør hvidvin
  • 2 dl risottoris
  • 1 lille løg
  • 200 g champignon
  • Evt. persille til pynt
  • 1 økologisk citron
  • 50 g parmesan
  • ca. 1 liter bouillon
  • 1 spsk olivenolie

Citronrisotto:

Hak løget fint og svits det i olien, indtil det bliver klart. Tilsæt risene og lad dem opsuge den resterende olie. Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt bouillon lidt efter lidt og sørg for at røre jævnligt i risottoen. Det tager ca. en halv time, før risene er møre. Vask citronen, riv skallen fint og pres saften. Tilsæt citronsaften til risottoen.

Mens rødspættefiletterne dampes, rives parmesanosten. Høvl evt. nogle parmesanspåner til at pynte risottoen med. Smag risottoen til med parmesanost og reven citronskal.

Dampede rødspættefiletter: 

Sæt en sautérpande over med vand. Når den når kogepunktet, tilsættes hvidvinen. Damp rødspættefiletterne i to minutter.

Anret risottoen på en tallerken og placer rødspættefiletterne ovenpå risottoen og pynt evt. med lidt bredbladet persille.