Juleboller

16 stk. juleboller, som minder meget om scones – altså boller med gods i. Smager fantastisk med smør og kan sagtens fryses, hvis de skal holde hele december 

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 200 g fromage blanc/kvark
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 50 g rosiner
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 50 g pomeransskal i tern
  • 50 g sukat 
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • 450 g hvedemel

Pensling

  • 1 æg
  • perlesukker

Smelt smørret og tilsæt mælken og fromage blanc eller kvark. Når det er håndlunt, opløses gæren i væsken. Tilsæt dernæst fyldet (rosiner, hasselnødder, pomerans og sukat).

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, indtil den bliver samlet. Hvis det er svært at få alt fyldet æltet ind i dejen, tilsættes 1-2 spsk koldt vand. Lad dejen hæve under et klæde i 45 min.

Form dejen til boller, som efterhæver i 15 min. Pensl med et sammenpisket æg og drys perlesukker henover bollerne. Bag dem ved 180 grader i 15 min.