Dining With The Danes

Køb Dining With The Danes hos SaxoHvad skal man give som værtindegave, når man besøger udlændinge? Bortset fra de sædvanlige stearinlys med servietter kan en kogebog, der fortæller om dansk mad, være en rigtig god idé. Markedet for sådanne bøger er ikke ret stort. Lynn Andersens Dining With The Danes er en af de meget få, hvis ikke den eneste. Bogen er skrevet i 1996, men er netop udkommet i et andet oplag.

Dining With The Danes præsenterer et bredt udsnit af dansk mad, herunder hvad mange vil betegne som “mormor-mad” – stegt kylling med agurkesalat, flæskesteg med brunede kartofler, sild, smørrebrød og stegt rødspætte. Plus en hel del andre retter i den lettere genre, der måske heller ikke er så fremmede for ikke-danske ganer. Eksempelvis lam i dild og kalvefrikassé.

Bogen er appetitligt opstillet med genrebilleder af skov, strand og mark. Men det er også her, at bogen halter, for billederne virker grynede og slet ikke som den billedkvalitet, man er vant til i dag. Det værste er dog de få billeder, der følges af billedtekster. På et billede af Møgeltønder Slotskro omtales Prins Joachim og Prinsesse Alexandra. Det er for dovent af forlaget, at de ikke har ladet bogen opdatere inden genudsendelsen. Billedsiden giver i det hele taget indtryk af en lilleputnation, der bor i et stokrose-glansbillede, og det er jo ikke den hele sandhed.

På opskriftssiden er bogen dog fin, og opskrifterne er yderst anvendelige. For de fleste vil bogen være et kuriosum, og i de fleste tilfælde vil bogen sikkert blive anvendt af folk med et forhold til Danmark. Og står man med en ubændig lyst til brunede kartofler, så er det af mindre betydning, at kongehuset gennemgår skilsmisser og nye giftermål som det øvrige samfund.

Vil man give et indtryk af klassisk dansk mad til sine udenlandske venner, så er Lynn Andersens Dining With The Danes bogen, man skal spørge efter.  

Klik her for at købe bogen hos Saxo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *