Hanne Bloch: Mit italienske køkken

Køb Hanne Bloch: Mit italienske køkken hos SaxoHanne Bloch er kendt af mange danskere – nok især kvinderne, der har læst hendes madsider i flere ugeblade gennem årene. Hanne Bloch er ikke en af de oversmarte, men til gengæld laver hun opskrifter, der kan følges af de fleste, og ingredienserne lade sig i dette tilfælde også findes udenfor Italien.

Mit italienske køkken er netop udgivet i 2. udgave, selvom bogen ikke er et coffeetable format eller på anden måde gør meget væsen af sig. Bevares, billederne er lækre, og opskrifterne ser indbydende ud, men der findes efterhånden et stort antal kogebøger på markedet, der kan leve op til de kriterier. Ikke mindst fra udenlandske forlag, der lynoversætter en række kogebøger og spytter dem ud på det danske marked.

Nej, Mit italienske køkken er sikkert kommet i et 2. oplag, fordi bogen faktisk kan bruges som kogebog i Danmark. Det er ikke sikkert, at vi kan genskabe de italienske retter til mindste ingrediens, men det er langt mere tilfredsstillende, at man kan finde ingredienserne i sit supermarked fremfor, at man i tre ud af fire tilfælde skal ærgre sig over ikke at have det velassorterede umbriske marked lige om hjørnet.

Kogebogen tager udgangspunkt i Hanne Blochs egne oplevelser fra sit feriehus i Umbrien, der er naboregion til Toscana. Mange af retterne stammer fra Umbrien, og dertil kommer en række italienske klassikere, der strækker sig fra spaghetti alla carbonara til vitello tonnato.

På mange måder er der tale om en kogebog, der er italiensk for begyndere. Den vil være oplagt til folk, der er forelskede i det italienske køkken, men endnu íkke har prøvet mange kræfter med det i egne køkkenregioner.

Opskrifterne er uden en endeløs ingrediensliste, og man kan ofte finde en opskrift, der kan passe til sit køleskab og spisekammers indhold. Kort sagt en rigtig brugsbog, der sikkert vil få velsignede fedtpletter og æselører i mange hjem.

Klik her for at købe bogen hos Saxo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *