Æbleflæsk med jordskokker og timian

Mens vi venter på årets første danske grøntsager, følger her en opskrift, hvor sidste års æbler og jordskokker kan finde anvendelse i skøn forening. Er man ikke meget for jordskokker, så kan de undlades, men snyd ikke dig selv for at prøve kombinationen af æbler og timian.

6 pers.

  • 8 skiver tykt skåret bacon
  • 500 g jordskokker
  • 500 g madæbler
  • Evt. lidt æbleeddike til tilsmagning
  • salt og peber
  • sukker
  • 2-3 kviste timian

Steg baconen i ovn eller på pande ved lav varme, så den bliver sprød og smider fedtet. Skræl jordskokkerne og skær dem i tern.

Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i tern. Vend dem gerne med lidt æbleeddike for at forstærke smagen.

Brug noget af fedtet fra baconen til at sautere halvdelen af jordskokkerne og æblerne. Lad dem blive godt møre og fortsæt, til de koger ud. Tilsæt den sidste halvdel af jordskokkerne og lad dem dampe videre, til de er helt møre. Til sidst tilsættes de sidste æbletern, der kun skal varmes for at give æbleflæsken et let “bid”.

Smag til med salt, peber og sukker og pynt med fint hakket timian. Æbleflæsken serveres med et godt rugbrød.