Kaviarmousse med rejer

Denne forret tager sig smuk ud som gæstemad og kan med fordel laves i forvejen. Den er også fin som en let sommerret på de dage, hvor man har behov for hurtig mad, der blot får følgeskab af lidt grøn salat.

4 personer

  • 250 g rejer 
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 spsk finthakket løg
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1/4 l piskefløde
  • salt & peber
  • 4 blade husblas
  • 3 spsk citronsaft
  • 100 g rød kaviar

Æggene hakkes på begge leder i en æggedeler og røres sammen med hakket løg. Pisk fløden og bland den med creme fraiche, mayonnaise, salt og peber. Læg husblas i blød i koldt vand i nogle minutter. Smelt den over vandbad og køl den lidt af, inden citronsaften blandes i.

Tilsæt de øvrige ingredienser. Kaviaren skal i til sidst. En lille form, for eksempel en aflang sandkageform, beklædes med bagepapir. Hæld blandingen i og stil moussen i køleskabet indtil servering.

Anret på tallerkener med en lille tomatsalat, citronspringer og en dusk dild.