Lammekølle med ratatouille og grønne bønner

Ratatouille opfylder mange behov. Den er smuk at se på, den er nem at lave, den er fedtfattig, og det er en god måde at lokke grøntsager ned på. Sammen med en lammekølle er den helt perfekt.

6 personer

Lammekøllen:

  • 1 lammekølle pÃ¥ 1,7-1,9 kg
  • 3 fed hvidløg
  • rosmarin
  • salt & peber  

Ratatouille:

  • 1 spsk olivenolie 
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 dÃ¥se hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • timian
  • salt & peber

Ovnen tændes på 175 grader. Lammekøllen lægges i en bradepande. Skær med en skarp kniv små snit/lommer i køllen. Skær hvidløgsfeddene i kvarte og skub dem ned i lommerne. Placer rosmarin på samme måde. Krydr med salt og peber.

Køllen skal have en time i ovnen, og derefter hvile en halv time under alufolie og et viskestykke, inden den skæres ud.

Ingredienserne til ratatouillen skæres i tern. Sauter løget i olien og tilsæt peberfrugterne. Hæld tomaterne ved, tilsæt gulerødderne og timian og lad det simre i ti minutter. Tilsæt hvidløg og salt og lad gryden blive på blusset, indtil gulerødderne er møre.

De grønner bønner gøres i stand og dampes. De skal have 8-12 minutter afhængigt af deres størrelse. Beregn ca. 100-125 g bønner pr. person.

Suppler gerne retten med en ny kartoffel eller lidt pasta.

Share