Mandelkage med nougat-chokolade overtræk

Dette er en af de kager, der faktisk godt tåler at blive et par dage gammel – hvis man altså kan lade den stå. Portionen svarer til en springform på 26 cm. Kagen kan også serveres som dessert, hvor man kan lade den få følgeskab af lidt frisk frugt og måske en kugle vanilleis.

10 portioner

 • 3 æggehvider
 • 2 dl creme fraiche 9 % eller yoghurt naturel
 • 1 dl mælk
 • 150 g hvedemel
 • 75 g sukker
 • 150 g smør
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 125 g hasselnødder eller mandler (gerne blandet)
 • 175 g marcipan

Overtræk:

 • 75 g blød nougat
 • 50 g mørk chokolade

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Hak mandler og hasselnødder fint i hånden eller i en minihakker. Bland nødderne sammen med mel og bagepulver.

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Det er lettest, hvis marcipanen er kold, så den kan med fordel lægges i køleskabet. Fold marcipanen i de stiftpiskede æggehvider.

Vend de tørre ingredienser i æggehviderne, og slut af med at smelte smørret og vend det smeltede smør sammen med mælk og yoghurt/creme fraiche i dejen. Dejen hældes i en springform og bages ved cirka 175 grader i en time, eller indtil kagens overflade er gylden.

Lad kagen køle af, og tag den ud af springformen. Forbered dernæst overtrækket ved at smelte nougat og chokolade sammen. Det er let at smelte nougaten i et vandbad. Når nougaten er smeltet, tages gryden af varmen og chokoladen tilsættes. Når chokoladen er smeltet, kan kagen overtrækkes. Dette overtræk stivner. Ønsker man et blødt overtræk, kan der tilsættes et par spiseskefulde piskefløde.

Overtrækket kan eventuelt pyntes med mandelflager eller kandiserede violer.