Muffins med hindbær og hvid chokolade

Denne opskrift er perfekt i august med de friske bær, men resten af året kan den også bruges med hjælp fra poserne i fryseren.

8 store/12 mellem muffins

  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g sucker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vanillesukker eller kornene af ½ stang vanille
  • 2 1/4 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g hindbær
  • 75 g hakket hvid chokolade

Varm ovnen til 200 grader. Bland mel og sukker i en skål. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det med vanillesukkeret, mælk og smeltet smør.

Rør de våde ingredienser sammen med de tørre, og fold hindbær og hakket chokolade i dejen. Pas på ikke at røre for kraftigt, så hindbærrene knuses og safter ud i dejen.

Hæld dejen over i muffinsforme. Hvis formene fyldes 3/4 del op, vil de hæve til kanten. Hvis de fyldes op, så hæver de op over og får paddehattefacon.

Sæt kagerne i ovnen og bag dem i 30 minutter midt i ovnen.

Som variant kan halvdelen af hindbærrene erstattes af ribs. Det giver en dejlig frisk smag.