Rejecocktail (revival)

Det er tid til let mad, der kan nydes i det fri. Denne rejecocktail kan gøre det ud for en let sommermiddag eller en forret, og retten vinder med sin smag og korte tilberedningstid.

4 personer

  • 200 g kogte tigerrejer
  • 2 avokado
  • 6 blommetomater
  • ½ bundt koriander
  • ½-1 dl sød thai chilisauce (fås i supermarkeder og hos grønthandlere)

Fjern halefinnen på tigerrejerne. Derefter hældes chilisaucen over rejerne. Tomaterne halveres, og kernerne fjernes. Tomaterne skæres i concassé, dvs. små tern, der blandes i chilisaucen.

Avokadoerne halveres, og skrællen fjernes. Det lader sig gøre ved at lægge dem på den flade side og forsigtigt pille skallen af.

Vær opmærksom på, at avokadoerne skal være modne. Der findes flere sorter, nogle har grøn skal, når de er modne, mens andre er næsten lilla. En avokado er moden, når den giver let efter ved tryk. Avokadoerne kan skæres i små stykker og blandes i chilimarinaden, eller de kan skæres i en vifte og lægges nederst på tallerkenen med rejerne øverst. En vifte laves ved at skære aflange snit i den halve avokado og derefter anrette den.

Til sidst blandes korianderen i. Den tilsættes til sidst, da det er en lidt sårbar krydderurt, der vil blive klistret af at tilbringe for lang tid i marinaden.

Får man smag for koriander, er det en krydderurt, der sagtens kan dyrkes i drivhuset eller i en potte i vindueskarmen.

Anret rejecocktailen på en flad tallerken oven på avokadoen eller i et cocktailglas.