Andebryst med solbærsauce

Så er solbærrene høstet, og det er tid til at finde på nye anvendelser af de sorte bær. Det lidt fede andebryst klædes godt af den syrlige sauce.

4 personer

  • 2 pæne andebryster (ca. 300 g stykket)
  • olivenolie til stegning
  • sauce
  • 50 g skalotteløg i fine tern
  • 1 gulerod i fine tern
  • 1 stængel blegselleri finthakket
  • 2 dl solbær
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk gelé, for eksempel ribsgelé
  • Evt. 1 tsk timian
  • ½ dl bouillon
  • 1 spsk hvedemel

Rids skindsiden på andebrystet og gnid det med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader. Mens ovnen opvarmes, brunes andebrystet på skindsiden i ganske lidt olivenolie. Når skindsiden er brun, lægges andebrystet i et ovnfast fad og steges i ovnen i 20 minutter. Lad det trække tildækket i 20 minutter, mens saucen tilberedes.

Løg, gulerod og bladselleri sauteres i olivenolie, indtil løget er klart. Tilsæt derefter solbærrene, balsamicoeddike og gelé. Tilsæt bouillon, men hold lidt tilbage. Tilsmag saucen med salt og peber og tilsæt om nødvendigt lidt mere gelé. Saucen jævnes med den sidste bouillon og lidt hvedemel.

Skær andebrystet i tynde skiver og server med saucen og kogte eller stegte kartofler og en blandet grøn salat eller dampede grøntsager.