Jordskokkesalat med røget hellefisk

Denne salat med bagte jordskokker er rigtig god som en gæsteforret eller en frokostret, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det.

  • 600 g skrællede jordskokker i skiver
  • 300 g røget hellefisk i pæne skiver
  • 2 slags salat til pynt, fx radicchio og frisée (rød og grøn, bitter/sprød)
  • Frisk dild til pynt

Dressing:

  • 2½ dl creme fraiche/fromage frais eller skyr
  • 1 dl piskefløde
  • 2 pillede finthakkede skalotteløg/små salatløg/små rødløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber

Jordskokkeskiverne kommes i et smurt, ildfast fad og krydres med salt og peber. Fadet dækkes med stanniol og sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter. Derefter køles jordskokkerne af.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Derefter røres jordskokkerne i. Pluk salaterne og læg lidt i bunden af et fad. Fordel jordskokkerne oven på salaten. Tag resten af salaten og fordel den sammen med hellefisken oven op jordskokkerne.  Pynt med dild.

Servér med et godt flûtes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *