Kylling til to dage

Det kan være en god investering at bruge lidt tid på at lave mad, der kan strække til to dage, så man har en let løsning, hvis man skal hurtigt ud af døren til sport, kursus eller aftenskole.

Denne opskrift starter med en kyllingesuppe med pasta og timian, og dag to er der kyllingebryst med krydret gulerodspuré og kartofler.

2 personer i to dage

Kyllingesuppe med timian

  • 1 lille høne eller kylling
  • 1 knoldselleri
  • 6 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 porrer
  • evt. 1 persillerod
  • Timian
  • 250 g pasta

Kyllingebryst med gulerodspuré og kartofler

  • Gulerødder og ½ selleri fra suppen
  • oregano
  • 1 dl kaffefløde
  • 300 g kartofler

Dag 1

Den første dag tilberedes suppen. Grøntsagerne gøres i stand, og på nær tre gulerødder kommes grøntsagerne i gryden sammen med kyllingen, og det dækkes med koldt vand.

Bring suppen i kog, og lad suppen koge minimum 1 time. Smag til med salt og peber. Skum den derefter af, tag kyllingen op og si suppen. Gem de kogte gulerødder og ½ selleri, da de skal bruges til gulerodspureen dagen efter.

Suppen hældes i en mindre gryde. Skræl de sidste tre gulerødder og skær dem i små tern. Hæld dem i suppen og bring den i kog og tilsæt pastaen og timian.

Skær brysterne af kyllingen og gem dem til dagen efter. Pil derefter kyllingen og ryk kødet i mundrette stykker, og tilsæt det til suppen. Så er der serveret på dag et.

Dag 2

Dagen efter blendes de kogte gulerødder med den kogte selleri og kaffefløden. Pureen tilsmages med oregano, salt og peber. Kartoflerne kan koges eller ovnbages efter temperament. Når kartoflerne er næsten klar, varmes kyllingen. Det kan evt. gøres sammen med en smule suppe for at forhindre, at den bliver tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *