Mørbrad med bønnespirer og squash

Denne hovedret er en af min svigermors favoritter, for den egner sig fint til at blive lavet i forvejen og blive varmet i en fart og serveret med ris og måske en salat. Retten kan også varieres ved at erstatte bønnespirerne med champignon.

4 personer

 • 2 svinemørbrader (ca. 700 g)
 • 25 g smør eller 2 spsk olie
 • 1½ tsk karry
 • 2 dl vand
 • 1 tsk groft salt
 • 1 tsk stødt koriander

Sauce

 • 1 spsk Maizena
 • 1½ dl kaffefløde
 • 2 tsk sojasauce
 • 2 tsk ingefær
 • 1½ dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
 • 200 g friske bønnespirer
 • 1 squash i tændstiktynde stave (ca. 250 g)
 • 4 dl ris, for eksempel en blanding med vilde ris

Start med at tjekke, at mørbraden er fri for sener og hinder. Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt karryen og lad den bruse af. Brun mørbraderne på begge sider og tilsæt derefter vand, salt, ingefær og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme i ca. 7 minutter på hver side. Tag mørbraderne op og læg folie over dem.

Skær squashen i tændstiktynde stave og tilsæt den sammen med bønnespirerne til stegeskyen. Tilsæt appelsinjuice og sojasauce og bring i kog. Rør kaffefløde sammen maizenaen og jævn saucen. Tilsmag saucen med salt og peber. Kog risen, skær mørbraden i skiver og server den med saucen og kogte ris.