Kokoskage med abrikos

Indimellem skal der nyt til, og denne kage blev til efter et hurtigt eksperiment i køkkenet. Abrikosmarmeladen kan eventuelt erstattes af hindbærmarmelade.

Ca. 20 stykker

  • 4 dl mælk
  • 100 g smør
  • 6 æg
  • 400 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 6 tsk bagepulver
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1 rulle kokosmasse (200 g) fra Odense Marcipan eller 200 g marcipan
  • 150 g kokosmel
  • 2 spsk rom eller 1 tsk romessens
  • 1 glas abrikosmarmelade
  • Flormelis til pynt

Grunddejen til kagen forberedes: Smør og sukker piskes sammen, dernæst tilsættes æggene et af gangen og røres sammen med mel og mælk.

Tilsæt bagepulver og vanillesukker. Riv marcipanen/kokosmassen på den grove side af rivejernet og rør den i kagen sammen med kokosmelet. Tilsæt dernæst rom eller romessens.

Smelt abrikosmarmeladen i vandbad. Fyld abrikosmarmeladen i en sprøjtepose og dekorér kagen, for eksempel i harlekintern.

Bag kagen ved 185 grader i ca. 40 minutter. Når kagen er afkølet, pyntes den med flormelis og eventuelt citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *