Gåsesteg med svesker og æbler

  • 1 gås på 5-6 kg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 300 g æbler
  • 150 g svesker

Den rensede gås gnides udvendigt med salt og lægges med ryggen opad på en rist over bradepanden. Gåsen stilles i en kold ovn. Ovnen stilles på 160 grader. Hæld 1½ liter kogende vand i bradepanden og vend gåsen efter 1 time. Den samlede stegetid for gåsen er 5-5½ time. 

Fyldet tilsættes først gåsen 1 time inden, den er færdig. Fyldet skal være nok, men ikke smasket. Skræl og skær æblerne i tern og steg dem sammen med sveskerne i lidt af flommefedtet fra gåsen. Tilsæt to kviste timian. Efter ca. 4 timers stegetid tilsættes fyldet.

Efter 5-5½ timers stegetid hældes væden fra bradepanden, og gåsen brunes om nødvendigt ved 250 grader.

Si skyen og jævn den med meljævning. Smag til med lidt ribsgelé samt salt og peber.

Servér gåsen med hvide og brunede kartofler samt rødkål eller rødkålssalat. 

En tanke om "Gåsesteg med svesker og æbler"

  1. Så kunne jeg pludselig smide en kommentar. Dejligt! Det kan være, jeg skal følge denne opskrift, når jeg skal lave den gås, jeg vandt til Julebanko. Jeg har aldrig smagt gås, så det bliver spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *