Hjemmelavet kransekage

Når det nye år skydes ind, skal det akkompagneres af kransekage og champagne. Husk at champagnen eller de sprudlende dråber skal være søde og ikke tørre, for ellers smager både vin og kransekage dårligt. Den mousserende italienske dessertvin Moscato d’Asti er et rigtigt godt bud på en perfekt ledsager til den hjemmelavede kransekage.

Kransekage til 10 personer

Kransekagen kan laves som stænger eller som et lille tårn. Der kan ca. blive syv ringe ud af denne portion.

  • 500 g rå marcipan
  • 200 g flormelis
  • 1 æggehvide

Glasur:  

  • 250 g flormelis
  • 1 ½ pasteuriseret æggehvide
  • Evt. 75 g blød nougat og 100 g mørk chokolade  

Marcipan, flormelis og æggehviden æltes godt sammen. Læg dejen koldt i minimum et par timer eller natten over.

Rul dejen til stænger. Vil man have nougat i kransekagen, skæres stængerne over, og der lægges en tynd stribe nougat i, inden stængerne samles og rulles igen. Til et tårn skæres stængerne i stykker på 8 cm, 12 cm, 16 cm, 18 cm osv. Stængernes formes til kranse og bages ved 225 grader i ca. 8-10 min.

Lad ringene blive helt kolde, før de sprøjtes med glasur. Glasuren røres, til den er sej, og fyldes i en sprøjtepose eller et kræmmerhus af bagepapir. Sprøjt kransekageringene og vent med at sætte dem sammen, til glasuren er tør.

Smelt lidt mørk chokolade og pensl det på bunden af kransekageringene og brug det til at »lime« ringene sammen med.

NB: Kransekage er fryseegnet, men man bør ikke fryse den med glasuren på, da den vil smuldre ved optøning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *