Bedstefars skæg

Endnu en af de klassiske bradepandekager – men det bliver den jo ikke dårligere af.

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 300 g hvedemel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 2 1/4 dl mælk
  • 4 æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 2 dl ribsgelé

Rør smør og sukker sammen. Rør æggeblommerne i og derefter mel blandet med bagepulver. Til sidst røres mælken i.

Bred dejen ud på en bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader midt i ovnen.

Imens tilberedes “skægget” – marengsmassen. Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så marengsmassen bliver sej. Tag kagen ud af ovnen. Smelt ribsgeléen i en kasserolle ved svag varme og smør den på kagen. Fordel marengsmassen på kagen og bag den i yderligere 30-35 minutter ved 150 grader, til marengsen er gylden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *