Italiensk pizza – hjemmelavet!

En rigtig pizza efter italiensk opskrift kan faktisk være svær at købe, så hvorfor ikke lave den selv?

Begynd dagen før med at lægge dejen.

4 personer

  • 225 g mel – helst tipo 00 (det fÃ¥s bl.a. i Netto)
  • 1,25 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 5 g gær

Gæren røres ud i vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur. Form derefter dejen til fire kugler og læg dem på en tallerken og dæk med vitawrap. Sæt derefter dejen i køleskabet natten over og tag den ud 1 time før, den skal bruges.

Tomatsaucen:

  • 1 ds flÃ¥ede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk oregano
  • 4-5 blade frisk basilikum

Ingredienserne til tomatsaucen blendes til en jævn konsistens.

Fyld:

Der skal ikke bruges meget fyld til en italiensk pizza, men vælg i stedet nogle gode ting.

Der skal bruges ca. 50 gram ost pr. pizza. Vælg gerne mozarella, men spring over den billigste ost, som supermarkedet kalder pizzaost. Det er stort set ikke andet end olie. Man kan købe en hel mozarellaost og rive den i stykker – det giver en fantastisk smag, og det behøver ikke at være meget dyrere.  

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til maksimal temparatur med pladerne i. Rul pizzadejen tyndt ud. Placér pizzadejen på et stykke bagepapir. Hæld tomatsauce på og tilsæt derefter fyld efter smag. For eksempel små stykker oksefars, champignon og oliven. 

Tip:

Hvis du har durummel, så brug det, når du ruller pizzaerne ud. Så får de nemlig en skøn sprød bund.

Færdiglavet kød som for eksempel skinke og salami kan man vente med at lægge på pizzaen, til den er færdigbagt. Det er smag og behag.

Bag pizzaen, indtil den er gyldenbrun. Det tager ca. 8-10 minutter ved 250-300 grader.

Servér pizzaen med en god salat.

Share

2 tanker om "Italiensk pizza – hjemmelavet!"

  1. Tak for en god blog. Jeg er rigtig glad for dine gode anmeldelser af kogebøger 🙂
    Et godt tip til pizzadej er at erstatte lidt af durummelet med semolina. Jeg så Gorm wisweh gøre det i hans opskrift, og det kan virkelig anbefales http://www.morsoliving.dk/gorms-pizzadej

  2. Øøøh 5g gær? Kan det virkelig passe? Det virker som lige lidt for lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *