Ungarsk gullasch

Ungarsk gullasch er en dejlig simreret, der serveres af dybe tallerkener. Den ægte ungarske gullasch indeholder grøntsagerne, og derfor er der kun brød som tilbehør. 

Det kan ikke svare sig at lave en mindre portion, men retten kan gemmes et par dage eller fryses ned i mindre portioner.

4-5 personer i to dage

  • 2 kg okseklump eller tykkam
  • 200 g røget flæsk
  • 1½ kg rensede rodfrugter – gulerod, pastinak, selleri, persillerod
  • ½ kg skalotteløg
  • 1 kg kartofler
  • 1 kg tomater
  • 200 g hakket løg
  • 1½ dl koncentreret tomatpuré
  • frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • ungarsk paprika, cirka ½ dl efter styrke
  • ½ dl balsamisk eddike
  • olivenolie
  • salt og peber  

Skær kødet i tern på 2×2 cm. Flæsket skæres i tern på 1×1 cm. Brun flæsket ved svag varme og kom kødet i af flere omgange og brun det godt i den væde, flæsket afgiver. Til sidst kommes alt kødet i gryden, hæld eddiken på og steg til den næsten er væk.

Tag kødet op. Tilsæt det hakkede løg og halvdelen af paprikaen. Kom tomatpureen i og steg den, til den næsten brænder på. Kom kød, tomater i kvarter og krydderierne ved, salt let.

Kom vand på, til det godt og vel dækker. Lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt. Det tager fra 2-4 timer. Pil skalotteløgene og brun dem i lidt olivenolie i en anden gryde. Rodfrugter og kartofler renses og skæres i tern på 2×2 cm. Kom rodfrugterne i gryden til det færdigkogte kød, og når de har kogt i godt 5 minutter, tilsættes kartofler, de brunede løg og eventuelt ekstra paprika.

Lad det koge med i cirka 10 min., til alle grønsager er møre. Smag til med salt, inden retten serveres i dybe tallerkener med brød og creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *