Bagte æbler med marengs

I begyndelsen af året er de sidste æbler fra haven ved at være godt runkne og kedelige, men det kan så give basis for nogle gode æbledesserter. I går lavede jeg bagte æbler med marengslåg, og det var en succes. Ikke alene smagte det dejligt, det var også tilnærmelsesvist sundt. Hvem sagde januar-hellig …

4 personer

  • 6-8 store æbler
  • 6 æggehvider
  • 175 g sukker
  • 50 g hasselnødder
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. eddike

Æblerne skrælles og skæres i både. Æblebådene blandes med 100 g sukker, kanel og grofthakkede hasselnødder. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret og eddiken. Fordel æblebådene i et ovnfast fad og hæld marengsmassen over.

Bag marengsæblerne ved 165 grader i ca. 35 minutter. Marengsen skal være gyldenbrun. Serveres som de er, men ved festlige lejligheder kan tilføjes en klat flødeskum eller vanilleis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *