Café Mathisen var lige i øjet

5 stjerner

Cafe Mathisen, Torvegade 11, Randers

På vej til familiesammenkomst i Nordjylland blev vi indhentet af frokostsult på E45, og da vi ikke havde lyst til motorvejsmad, satte vi gps’en til at lede os til Randers centrum. Det kan være svært at undgå de frokostfælder, der serverer mad, der kun er marginalt bedre, end hvad et motorvejscafeteria kan tilbyde, men det lykkedes til fulde i Randers.

Café MathisenVi faldt ganske tilfældigt over Café Mathisen på en råkold lørdag lige omkring middag. I cafeen var enkelte brunchspisende gæster ved at klare regningen, så vi fik cafeen, der er indrettet i sofistikeret loungestil, for os selv, mens vi studerede menukortet, der havde et flot udvalg.

Der var mulighed for klassiske retter som sild, club sandwich, burger, sandwiches, men også andre indslag som for eksempel salater. Vores valg faldt på en Ceasar Salad (78 kr.) og en club sandwich (88 kr.). Udvalget af drikkevarer var også pænt, men da vi skulle køre videre mod endnu et dækket bord, valgte vi vand (Iskilde, 25 kr.).

Imens vi havde afgivet vores bestillinger, begyndte cafeens andre borde at blive optaget, i øvrigt med et meget blandet publikum. Fra unge par til ældre ægtepar, men stemningen var god, og alle blev taget pænt imod af tjenerne.

Vores mad ankom hurtigt. Club sandwichen med kylling, bacon og karrydressing ankom på en imponerende stor tallerken garneret med en stor portion friturestegte kartoffelstrimler. Sandwichen var skåret i fire og blev holdt sammen af træspyd, hvilket var nødvendigt. Så stor en portion havde min mand ikke forventet til prisen, men han slikkede sig om munden og ryddede tallerkenen.

Café MathisenMin Ceasar Salad bød på saftige stykker af kyllingebryst (der bestemt ikke var neutralmarineret), hjemmelavede hvidløgscroutoner, semidried cherrytomater og parmesanspåner. En fin ret til den lette sult, og serveret med to forskellige slags hjemmebagte boller var der ingen fare for at forlade cafeen sulten.

Café Mathisen serverer virkelig god mad til prisen. Cafeen ligger i sammenhæng med Hotel Randers, og der er sikkert opbakning at hente i hotellets restaurant. Det kunne man smage, og vi lægger gerne vejen forbi en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *