Sikker frokost med Ramseys drenge

5 stjerner

 Boxwood Café, The Berkeley,
Wilton Place, Knightsbridge, London

En weekendtur til London skulle have det kulinariske prik over i’et,  og vi traf valget hjemmefra og besluttede, at vi ville spise hos Gordon Ramsey. Den iltre kok har adskillige restauranter, og vi valgte en af de mindre formelle, Boxwood Café, hvor to danske turister iført rygsæk og fornuftigt fodtøj ikke ville falde helt igennem.

Boxwood Café i London

Vi mødte forventningsfulde op på det eksklusive Knightsbridge med friske røde kinder efter en tur i Hyde Park, og vi var en smule usikre på, hvad der ventede os. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det uformelle består i, at tjenerne ikke undrer sig det mindste over  gæsternes casual beklædning.

Vel inden for døren stod tre tjenende ånder klar til at tage imod os. Den første bekræftede vores reservation, den anden tog imod vores overtøj og taske, og den tredje fulgte os til vores bord. The Boxwood Café er indrettet i to etager med sorte skifergulve, vægge i diskrete jordfarver og knitrende hvide duge. Altså milevidt fra hvad en dansker vil forvente af en café.

Menukortet denne søndag fristede med en tasting menu på fem retter eller en søndagsfrokost på tre retter. Efter at have nærlæst kortet og konsulteret appetitten, faldt valget på søndagsfrokosten.

Vi lagde ud med røget laks fra skotske Isle of Skye med havrekiks, dildcreme og pocherede vagtelæg. Vildlaksen var flot bleg med god smag og fasthed, og råvarerne hævede retten til et højt niveau. Vinkortet bød heldigvis på flere muligheder for glas, for vi ville fortsætte vores sightseeing efter frokosten, så vi valgte to glas vin hver. Laksen fik følgeskab af en oversøisk riesling, der med sin syre passede godt til den fede fisk.

Røget lag

I brødkurven på bordet var flere slags brød – mørkt brød med kerner og italiensk inspirerede boller med sej krumme, og vi kunne med lethed have spist os mætte i brødet og den medfølgende tapenade og aïoli, hvis vi ikke havde udvist en vis selvdisciplin.

Vi havde delt os, da vi nåede til hovedretten. Min mand havde valgt en klassiker. Ribeye gjorde det ud for søndagsstegen, men tilbehøret af stegte grøntsager, yorkshire pudding (der er en form for vandbakkelse) og den tynde sauce, gravy, var helt efter bogen. Og han blev da heller ikke skuffet, for alt var præcis, som det skulle være. Til den bastante hovedret faldt valget på et glas rødvin fra Medoc.

Jeg havde valgt en lyssej med sprød skorpe, kammusliner og blomkålscreme. En lyssej kan let blive tør, men lyssejen var saftig under den sprøde skorpe af majsmel, og blomkålscremen var diskret, men spillede fint op til fisken. Jeg havde valgt et glas Saumur Blanc, “Vielles Vignes”, til fisken, men må indrømme, at jeg nok havde gjort mig selv en tjeneste ved at tage endnu et glas riesling, da blomkålscremens fedme savnede modspil fra vinen.

Der var dog stadig plads til en dessert, og min mand valgte en chokoladefondant med chokolade-mintis, mens jeg valgte en lidt lettere dessert i form af en blodappelsinparfait med chokoladecrumble. Desserterne var også sikre serveringer, og fulgt op af en kop kaffe med hjemmelavede chokoladetrøfler begav vi os mætte og tilfredse ud på den videre sightseeing.

The Boxwood Café er en rigtig god mulighed for at smage, hvad Gordon Ramseys kokke formår til en overkommelig pris i forhold til mange af hans øvrige restauranter. Desuden kan det for en turist have sine fordele, at tjenerne ikke studser over, at man gerne vil have opbevaret sin Haglöfs rygsæk i garderoben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *