Oksekød i kokoskarry

Denne ret er smagfuld, men ikke brændende stærk. Retten har godt af at simre i mindst en time, så kødet bliver helt mørt.

4 personer

  • 500 g oksekød i tern, fx af klump
  • ½ tsk bukkehornsfrø
  • 3 hele nelliker
  • 2 kardemommekapsler
  • 4 cm hel kanel
  • 1 frisk chili, ca. 10 cm lang og medium stærk
  • 2 spsk madraskarry
  • 1 løg skÃ¥ret i tynde skiver
  • 1 tsk ingefær eller 2 skiver frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk eddike
  • saften og revet skal af en citron
  • 1 dÃ¥se kokosmælk
  • 1-2 spsk olie
  • 2 dl vand

Hæld olie i en tykbundet gryde, og brænd karryen af. Tilsæt dernæst løget, bukkehornsfrø, ingefær, kardemomme, nelliker, kanel, finthakket chili og laurbærbladet.

Brun oksekødet sammen med krydderierne og tilsæt vandet. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med den revne citronskal, citronsaften og eddike. Lad retten simre i en time og tilsæt derefter kokosmælken.

Smag retten til med salt og peber og evt. et nip sukker, hvis det er nødvendigt.

Servér retten med kogte basmatiris.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *