Rosinboller med gods i

Jeg skulle bruge nogle boller til eftermiddagskaffe, men var efterhånden træt af almindelige rosinboller, og resultatet blev boller bagt med hvid hvede, der mætter godt, men stadig er lækre.

  • ca. 20 boller
  • 50 g gær
  • 1 liter kærnemælk
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk salt
  • 1 kg hvid hvede (fx fra Amo)
  • evt. lidt hvedemel til æltning
  • 100 g rosiner
  • 1 æg
  • perlesukker

Kærnemælken og gæren tages ud af køleskabet. Jeg lader det stå i to timer, men man kan selvfølgelig også lune kærnemælken. Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt honning, salt og rosiner og begynd at ælte melet i.

Dejen bliver meget elastisk, men der kan måske være behov for 50-100 g hvedemel for at samle dejen helt. Lad dejen hæve under et klæde i en time. Slå dejen sammen og form den til boller. Lad bollerne efterhæve i minimum 15 minutter, mens ovnen varmes op til 180 grader.

Umiddelbart inden bollerne skal i ovnen, pensles de med æg og strøs med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *