Kogt torsk på den lette måde

I weekenden havde vi inviteret seks venner til fest i svigerforældrenes sommerhus. Med en location ved Jammerbugten kunne menuen kun stå på fisk, og valget faldt på kogt torsk med klassisk tilbehør.

Min svigermor har heldigvis fundet ud af, at man sagtens kan tilberede “kogt torsk” i ovnen, for ingen fiskegryde ville kunne rumme den 5,2 kg store torsk, der mættede otte voksne.

Torsk

  • 1 torsk
  • 2 citroner
  • 4 laurbærblade
  • salt og peber
  • 25 g smør

Torsken krydres med salt og peber, laurbærblade og citronskiver. Læg lidt smørklatter på fisken, pak torsken ind i sølvfolie og læg den i en bradepande. En torsk på almindelig størrelse på et par kilo skal have 1 time ved 200 grader midt i ovnen, mens store torsk skal have ca. 1 time og tre kvarter.

Til torsken serverede vi det klassiske tilbehør – sennepssauce, kogte kartofler, bacon i tern, høvlet peberrod, rødbeder i tern, rødløg i tern, kapers og kogte æg i tern.

Sennepssauce

  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2½ dl letmælk
  • 1 dl kartoffelvand
  • 1½ dl væde fra fisken
  • 1-2 spsk fiskesennep

Lav en smørbolle og tilsæt mælk, kartoffelvand og fiskesennep. Tilsæt væde fra fisken og smag til med salt og peber.

Tilbehøret kan laves i god tid i forvejen. Beregn et kogt æg pr. person. Det øvrige tilbehør serveres i små skåle, beregn mellem 25 og 50 g af hver slags pr. person.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *