Opråb til detailhandlen

Jeg er dødtræt af den danske detailhandel. Supermarkederne jagter konstant laveste fællesnævner, og taberen bliver i sidste ende forbrugerne.

Operation X dokumenterede de vandpumpede neutralmarinerede kyllinger. Slagteriet hævder, at forbrugerne ønsker det. Supermarkeder hævder, at forbrugerne vil have billigere varer (i dette tilfælde er det noget ret dyrt vand). Og sådan jagter producenter og detailhandel det dårligst mulige produkt til de danske middagsborde.

Der er selvfølgelig de forbrugere, der har overskud og økonomi til at finde bedre råvarer. Enten henter man dem selv i en gårdbutik, hos en slagter, eller man får leveret kasser på sin adresse. Men i volumen er supermarkederne langt overlegne, og jeg er frustreret over, hvor lidt forstand indkøberne hos supermarkederne har på mad. Ellers ville de vel ikke spise os af med den neutralmarinerede kylling og en sørgelig mangel på dansk kød og grøntsager.

Det er nogle kedelige smagsdommere, der vælger det ringeste produkt til forbrugerne. Jeg stemmer for efteruddannelse til smagsløgene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *