Spaghetti carbonara

Denne klassiske ret kender du måske fra mindre lødige restauranter, men glem alt om dem. Tilberedt rigtigt falder spaghetti carbonaraen i smag hos de fleste, er hurtig at tilberede og kræver kun få ingredienser.

Det nemmeste er at købe en pakke bacon i tern, men har man tiden, kan man ogsÃ¥ købe et helt stykke bacon og selv skære det ud i mundrette stykker – det smager bedst. Skinke kan ogsÃ¥ bruges.

Her kan du også få glæde af dit muskatjern, og det er næsten umuligt at tilsætte for meget muskatnød til denne ret.

2 personer

  • ca. 150 g bacon eller kogt skinke i tern
  • 300 g spaghetti
  • 3 æg
  • ½ dl fløde/mælk
  • reven muskatnød
  • salt & peber

Baconen steges sprød og lægges på et stykke køkkenrulle. Spaghettien koges efter pakkens forskrift, og imens piskes æggene sammen med fløden/mælken. Muskat og salt & peber hældes i blandingen.

Vandet hældes fra pastaen og æggemassen, og baconen hældes over pastaen, der sættes tilbage på blusset. Der røres rundt, indtil æggemassen koagulerer. Der kan evt. tilsættes en håndfuld ærter. Serveres med en god salat.

Share

2 tanker om "Spaghetti carbonara"

  1. en lækker ret
    også kaldet lulsviderens ret.
    i den opskrift jeg fik bruger man fintkakket bacon som ristes sprødt,og der bruges sort peber som bliver knust groft i morter,og drysset over retten,da det skal symbolisere det sorte kul.i visse egne blander man frisrevet parmesano reggiano i æggeflødeblandingen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *