Speltsalat

Salater kan have den ulempe, at de ikke mætter nok. Det hjælper fuldkorn på, og denne salat er lækker alene eller som tilbehør til kød eller fisk.

2 personer som tilbehør

  • 50 g parboiled spelt – Skærtoft Mølle sælger parboiled spelt, som sælges i større supermarkeder.
  • 2 dl blomkÃ¥l i smÃ¥ buketter
  • 2 dl ærter
  • ½ dl hakkede hasselnødder
  • 1 bdt. dild
  • 1 spsk nigellafrø

Dressing af

  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber.

Speltkernerne koges efter pakkens anvisninger og køles af. Imens plukkes blomkålene i småbuketter, hasselnøddernes hakkes, dilden klippes og ærterne tilsættes.

Bland ingredienserne, men vent med at tilsætte dilden til umiddelbart før servering. Bland dressingen, tilsæt den og lad salaten trække i en halv time inden servering.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *